Grijze keuken: lichtgrijze keuken en donkergrijze keuken

Als u op zoek bent naar een alternatief voor de witte keukenideeën, dan neemt u echt de juiste stap met een grijze keukenideeën.

Grijze keukenideeën kunnen van uw keuken een prachtige ruimte maken door karakter, persoonlijkheid en elegantie toe te voegen aan uw keukenontwerp. In het verleden was er in de keuken misschien meer kleurcomplexiteit, of een niet-bestaande benadering in het verleden: herinnert u zich de limoengroene en oranje ideeën in de jaren zeventig? Het kleurenpalet van vandaag trekt meer aandacht en grijze keukenideeën zijn een goede keuze voor moderne keukens. Kleurtoon is erg belangrijk.

Grijze keukenideeën en kleurenpalet

Het is verstandig om kleurentrends en betrouwbare kleurentheorie te volgen bij het kiezen van een kleurenpalet met highlights voor uw grijze keuken. Bij het kiezen van een kleur is het zinvol om complementaire kleuren te kiezen die naast elkaar op het kleurenwiel staan of contrasttonen aan de tegenovergestelde kant van het wiel in termen van kleurafstemming.

Kleurkeuze voor grote en kleine keukens

In keukenideeën zijn contrastkleuren opmerkelijk en energiek, complementaire kleuren hebben een kalmerende en kalmerende werking. Lichtgrijze tinten kunnen de voorkeur hebben in kleine keukens, maar werken met iets donkerdere grijstinten in grotere gebieden zal beter werken.

  • Lichtgrijze tonen voor kleine keukens
  • Donkergrijze tonen voor grote keukens

Bekijk alle andere keuken ideeën!

Witte keuken grijze muur en hout compatibiliteit

De natuurlijke houtelementen zullen warmte toevoegen aan de koude grijze keukens en op dezelfde manier zal de grijs-witte natuurstenen vloer de kleuren in uw keukenidee complementeren. Zoals het in de natuur is, completeren de kleuren bruin, grijs en zand elkaar ongelooflijk. De koude grijstinten zien er goed uit met roestvrij staal en chroom, en ze kunnen direct overeenkomen met de kleine handgereedschappen in uw keuken.

Blijf lezen om onze favoriete ideeën voor grijze keuken te ontdekken …

1. Voeg warmte toe aan uw keuken met houten aanrecht en vloer

Grijze keukens 1

De grijze kleur heeft de reputatie koel en klinisch van kleur te zijn, maar je kunt het mengen met wat hout om een warme en comfortabele uitstraling te creëren. Het is de taak om de juiste kleur te vinden en het hout in de juiste kleurtint te mengen. Hier lijken bijna licht paars-grijze kleuren harmonieus met een dikke bleke eiken toonbank en geknoopt laminaat parket voor een harmonieus effect. Als je een donkerder kleurenalternatief wilt, probeer dan walnoot met een dieper effect.

2. Gebruik verschillende grijstinten

witte keuken grijze muur

Het gebruik van verschillende grijstinten heeft het mogelijk gemaakt om de architecturale integriteit van deze keuken volledig vast te leggen. De kasten onder de muren en het aanrecht zijn donkergrijs geschilderd, de keukenkastjes zijn geverfd met een zachtere kleur en donkerdere vlekken op de marmeren aanrechtbladen van het aanrecht maken een moeiteloze overgang tussen lichte en donkere tonen af. In dit grijze keukenidee, hoewel de keukenkasten en de muren donker van kleur zijn, zien ze er zo luchtig en ruim uit.

3. Hoe grijs te gebruiken in kleine keukens?

grijze kleine keuken

In kleine keukenideeën kunnen sommigen zich zorgen maken dat grijs een repressieve keuze is, vooral wanneer donkere grijstinten voldoende zijn. Maar deze goed geplande grijze keukenideeën voorkomen dat dit gebeurt. Grijze kleuren gebruiken in kasten onder het keukenblad, in de lampen voor de verlichting van de keuken en plinten op de vloer zijn een harmonieuze en opvallende keuze, en de lichtgrijze tinten die in de hele achterkant van de keuken worden gebruikt, houden het zicht luchtig.

4. Gebruik legborden voor een frisse uitstraling

grijze keuken planken

We houden echt van de grote en grijze keukenkasten, maar het gebruik ervan op kleine keukenwanden kan een zeer afgelegen mogelijkheid zijn. In plaats daarvan biedt een eenvoudige grijze plank een comfortabelere of zelfs betere opslagruimte die de keuken niet donkerder maakt. Marmeren werkbladen, felwitte gootstenen in de keuken en tegels die doorlopen tot aan de tegelvloer, verlichten uw humeur nog meer.

5. Kies groenachtige grijstinten voor een rustieke uitstraling

groenige grijze keuken

Groenachtig grijs (Frans grijs) is een rustgevende kleur. Het ontleent zijn naam aan Franse ontwerpen en intense kleurtinten op 19e-eeuws behang. Populair op dat moment, deze kleur heeft een uniek rustgevend effect. Zoals u op de foto kunt zien, is het de perfecte keuze voor diegenen die een ruime en rustieke keuken willen.

6. Gele ontploffing kleur

Gele keuken

Hoe schijnt een bewolkte dag? Met een beetje zonlicht natuurlijk! Hetzelfde geldt voor een donkergrijze keuken. Hier voegen de gele krukjes en accessoires ongelooflijke energie en entertainment toe aan de keuken. Merk op dat u merkt dat de binnendeur en raamkozijnen donkergrijs zijn geverfd om ze meer compatibel te maken.

7. Witte kleur op muren

witte keuken grijze muur 2

De donkergrijze keukenkastjes laten de keuken groter zien. Om de keuken echter luchtig te houden, werden witte keukenkastjes gebruikt in het bovenste deel en werden de muren wit geverfd. Zo is de kleurharmonie in de keuken aanwezig. Eerder hebben we gezegd dat voor een houten vloer, grijstere werkbladen in de keuken met donkerder walnoothouten in kasten zouden passen. Hier is een goed voorbeeld van.

8. Kleine keuken? Gebruik glanzende en reflecterende oppervlakken

Kleine keuken

De donkergrijze keukenkasten in deze kleine keuken kunnen een beetje extreem zijn, maar het zachte grijs past mooi. Keukenkasten, wasbak en kleine handgereedschap werden gekozen uit heldere materialen om het licht te reflecteren. De lichtgrijze kleur geeft duidelijk aan dat grijs niet pessimisme betekent.

9. Voeg wat koperen accessoires toe

keuken koperen accessoires

Koper is een van de nieuwe trends, het kan een perfecte aanvulling zijn voor een zeer lichte en lichtgrijze keuken, die roze kleurtinten onthult en een zeer duidelijk beeld geeft. Als je het kunt betalen, kun je koper in de plafondlampen gebruiken.

10. Grijze keuken modelleert bakstenen muur en dierenfiguren

Grijze keuken bakstenen muur

De grijs gekleurde metselwerk of metselwerk wandbekleding gebruikt in de keuken zijn een perfecte kleur voor grijze keukenideeën. Je kunt ook een rijkere en meer verfijnde look toevoegen met kroonluchteraccessoires met verschillende dierenfiguurtjes.

11. Grijze keukenkasten en houtfineer op het muuroppervlak

Grijze keukenkasten en hout

Om iets warmere randen te maken, kunt u de randen van grijze keukenkasten afknippen met hout. Het gebruik van een houten kast aan de muur zal echter ook helpen om de integriteit van de kamer te waarborgen.

12. Dramatische en donkere kleuren

donkergrijze keuken

Kies voor echt drama een echt donkergrijze tint. Deze houtskool kleur past mooi bij de meer open vloer van donkergrijze keukenkasten.

Bron: http://freshvilla.co.uk/rooms/kitchen/grey-kitchen-ideas/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *